Nieuws

Even voorstellen... Willem Hummel

In eerste instantie wilde Willem geen slager worden. “Ik zag mijn toekomst eerlijk gezegd in de zorg. Maar van huis uit wilden mijn ouders dat ik slager werd. Dan was je zeker van werk, want mensen moeten altijd eten. Mijn opa en oom waren allebei slager, zodoende ben ik er ook ingerold.”

Na de Landbouwschool AOC Oldekerk werd echt de richting van slagerij gekozen. “Op school leerden we uitbenen, slachten en worsten maken, maar er waren ook veel theoretische vakken. Ik ben een man van de praktijk en had het dan ook moeilijk met de theorie. Ik werkte toen bij slagerij Schokkenbroek die later werd overgenomen door Renze de Vries.”

In de periode die volgde deed Willem onder anderen een cursus die hem Meester Worstmaker maakte. En kwam hij te werken bij Freek Vos. "Daar heb ik het vak echt geleerd." Een paar jaar later werd Jan Nederhoed zijn werkgever.

 

SIGMA

Na de slagersopleiding kwam Willem via het Rode Kruis bij de vrijwilligersorganisatie SIGMA (Snel Inzetbare Groep Medische Assistentie) terecht en volgde hier ook een opleiding voor. “Je kan dan opgeroepen worden als er hulp nodig is bij grote rampen.” De zorg bleef dus altijd trekken en zo haalde de Zevenhuuster zijn voldoening ook op dat vlak. “Ik had een afspraak met Nederhoed dat als ik opgepiept zou worden ik gelijk weg kon. Jan Nederhoed kon die uren die ik miste dan gewoon declareren bij de SIGMA.”

 

Na 21 jaar dienstverband onder Nederhoed sloot de slagerij haar deuren. Bij Poiesz Supermarkten stonden ze te springen om slagers en zodoende was Willem in no-time weer aan de bak. “Op dat moment waren er 67 winkels en elke winkel had zijn eigen slagerij. Maar die periode veranderde toen alles vanaf een centraal punt werd aangeleverd. Ik werd toen meer een allrounder die ook kassa draaide of hielp bij de kaasafdeling. Na een reorganisatie werd het me allemaal te gek en ging ik op zoek naar ander werk. Gelukkig kwam Culi-Vers toen op mijn pad.”

 

De zorg en het slagersvak

In de zoektocht naar een nieuwe baan heeft de 52-jarige Zevenhuuster ook nog geprobeerd in de zorg werkzaam te komen. Zo solliciteerde hij onder anderen als ambulancebroeder. “Ik liep vroeger één keer per jaar stage op de ambulance, dat was verplicht vanuit de SIGMA, en was ontzettend leuk en leerzaam om te doen. Zo heb ik geassisteerd bij verschillende zware verkeersongevallen en meerdere reanimaties uitgevoerd. Zodoende ben ik ook nog als vrijwilliger aangesloten bij Hartveilig. Als er in de omgeving van onze woning een reanimatieoproep komt dan spurt ik het huis uit om te assisteren met een AED. Als je dan een leven kan redden is dat een geweldig gevoel natuurlijk.”

Dat er een combi te maken is tussen de zorg en het slagersvak bewijst Willem tijdens de EHBO-lessen die hij gaf aan basisschool De Delta. “Ik nam dan gewoon een varkenspoot mee die in dunne plakjes was gezaagd. De kinderen konden dan goed zien hoe dan de kootjes van een vinger werken bijvoorbeeld. Ook nam ik geregeld een oog, hart of longen mee, inclusief luchtpijp, want dan kan je hem ook nog opblazen.”

 

Liefde en passie voor vlees

Liefde en passie voor vlees heeft Willem ook. Trots is hij dan ook op de winst bij snertkookwedstrijden en zijn 2eplek bij de Gouden Slagersring van het Worstmakersgilde. “Ik had en product ontwikkeld met laagjes kip, rund en varkensvlees. Die moet je dan opsturen en dan wordt het beoordeeld. Ik ben altijd met zulke dingen bezig geweest. Dat is gewoon ontzettend leuk.” De rol van productontwikkelaar pakt Willem ook binnen Culi-Vers op. Zo komen de Deutsche Gurke Rolle en de Lamsspies met Griekse kruiden van zijn hand.

Willem is inmiddels ruim anderhalf jaar werkzaam bij Culi-Vers. “Ik ga fluitend naar het werk en heb het ontzettend naar mijn zin. Het is een prachtig bedrijf met een gezellige en leuke groep collega’s. Het is totaal ander werk dan in een kleine dorpsslagerij, maar dat werk het er niet minder leuk op. Als het aan mij ligt ga ik hier met pensioen!