Nieuws

Special: Runder flat iron steak

Flat iron steak is enorm populair op dit moment. Het is een stuk vlees dat uit de schouder van een rund komt en onderdeel is van de sukade. Maar het is door onze slagers zo gesneden dat het, mits goed bereid, een super malse steak oplevert. Het is een dun stuk vlees en heeft geen lange bereidingstijd nodig. Denk hierbij aan grillen of bakken. De steak kan in zijn geheel bereid worden om vervolgens getrancheerd te worden.

De flat iron steak is ideaal om te marineren. Het geeft de steak nog meer smaak en malsheid. Door gebruik te maken van zuren uit bijvoorbeeld azijn of vruchtensappen wordt het vlees nog malser. Marineer het vlees minimaal twee uur voor een intense smaakbeleving.

Culi-Vers levert de flat iron steak aan een stuk van circa 1,5 kg. Zo kan de chef zelf bepalen wat hij er mee wil gaan doen. Dit product kost nu slechts €16.45 p/kg.

 

 

Voorbeeldrecept

Als voorbeeld hebben we een recept voor een pittige steak. Lekker Amerikaans! Serveer de steak met bijvoorbeeld gegrilde groenten of een frisse salade met gepofte aardappel of robuuste frieten.

 

Ingredienten

  • 1 eetlepel Chilipoeder
  • ¼ theelepel cayennepeper
  • ½ theelepel knoflookzout
  • ½ theelepel gedroogde peterselie
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • ½ theelepel komijn
  • Olijfolie
  • Peper en zout

 

Bereiding

  • Voeg alle ingrediënten samen in een kom. Eventueel met een snufje zout en peper.
  • Smeer de steaks in met het kruidenmengsel en olie. Zorg dat alles gelijkmatig is verdeeld.
  • Bak in een grillpan op hoog vuur (of op een BBQ of oven, direct op hoge temperatuur) tot een mooie bruine kleur. De kerntemperatuur moet ongeveer 57 graden zijn.
  • Zet de steak afgedekt onder folie weg voor circa 5 tot 10 minuten.
  • Snij de steaks op de draad in plakjes (trancheren).

 

 

Eerdere specials (en nog steeds verkrijgbaar)

Deutsche Gurke Rolle
Gevulde Kipfilet
Simmentaler rundvlees
- Filetto di Parma
Lamsspies


Nieuwsoverzicht

Flat Iron Steak!

Flat iron steak is enorm populair op dit moment. Het is een stuk vlees dat uit de schouder van een rund komt en onderdeel is van de sukade. Lees verder...

Over Culi-Vers
Culi-Vers is een groothandel in vlees en vleeswaren. We leveren de beste kwaliteit vlees en vleeswaren aan de horeca, bedrijven en restaurants. We zijn een jong en dynamisch bedrijf dat gevestigd is te Eelde in de kop van de provincie Drenthe. Eelde geeft goede uitvalsmogelijkheden voor de noordelijke provincies zodat een snelle en adequate levering gewaarborgd is.