Nieuws

In gesprek met... Carin en Luit van Paviljoen de Leine

Paviljoen De Leine aan het Zuidlaardermeer is een begrip in de omgeving. Het huidige paviljoen werd in 1979 neergezet, maar de historie van deze locatie gaat veel verder terug in de tijd. Waar vroeger vooral vissers langskwamen voor het huren van een bootje en een kop koffie, zijn er nu hele andere mogelijkheden. Uitgebreid eten, lunchen of trouwen. Het kan aan het Zuidlaardermeer bij Luit en Carin.

In 2005 is Luit als bedrijfsleider gaan werken bij De Leine. Het bloed kroop waar het niet gaan kan en drie jaar later namen ze beide het paviljoen over. Vanaf die periode is er veel veranderd. “De buitenzijde is opgeknapt, de keuken is helemaal vernieuwd, het grote terras heeft een nieuwe vloer gekregen en er zijn windschermen geplaatst. Tevens hebben wij dit jaar de binnenzijde gerenoveerd met een nieuwe vloer, nieuwe bar, toiletgroep op de bovenverdieping en er is een nieuw terras gerealiseerd voor ca. 60 extra gasten.”

Waar ‘Watersportvereniging De Leine’ in de jaren 50 voortvarend van start ging zetten Carin en Luit deze traditie voort. “Wij moeten het op dit moment vooral hebben van dagjesmensen, vakantiegangers en mensen van de watersport. Wij zeggen altijd zet een passer middenin het Zuidlaardermeer met een omtrek van ca. 25 km, dat is waar hoofdzakelijk onze gasten vandaan komen.”

Het paviljoen is gevestigd aan de gelijknamige camping. Maar is daar omheen ook bekend geworden als locatie voor feesten en partijen. Een ingewikkelde combinatie? “Nee beslist niet! Het is juist erg leuk om mensen hun onvergetelijke dag met bruiloft of feest te bezorgen naast de dagelijkse werkzaamheden.”

 

Met een capaciteit van 80 zitplaatsen binnen en 200 buiten is het vooral in de zomer flink aanpoten voor het personeel. “Wij zijn een seizoensbedrijf. Deze zomer waren we in totaal met zo’n 16 mensen aan het werk. In de wintermaanden, als het een stuk rustiger is, doen wij het met zijn tweeën.”

Luit bestelt al jaren bij Culi-Vers. “Marcel van Delden kwam langs en heeft een goed voorstel neergelegd. Tevens is het voor ons belangrijk dat wij dagelijks verse aanvoer kunnen krijgen van vlees en vis. Dat we dagelijks geleverd krijgen, met uitzondering van de zondag, en ook vis kunnen bestellen bevalt ons erg goed. In dat opzicht is de samenwerking met Culi-Vers gewoon heel prettig! Onze specialiteit? Ik denk toch de entrecote van de Groninger weiderund. Alhoewel onze saté van de ossenhaas ook een hardloper is.”

Nu de drukste periode van het jaar er bijna op zit kan er terug en vooruit gekeken worden. “Dit was voor ons en Ik denk voor de meeste seizoenbedrijven een top zomer. De focus gaat nu naar de aankomende feestdagen en we hopen op een goede strenge winter met veel schaatsijs op het mooie Zuidlaardermeer.”

Lees ook: