Nieuws

Vlees vacumeren

Vacumeren is het verpakken van vlees of vleeswaren in folie of zak waaruit de lucht wordt verwijderd door middel van een vacuümmachine. Vervolgens wordt de zak afgesloten met een seal zodat er geen lucht meer bij kan komen. Hierdoor krijgen bacteriën geen kans om te groeien en blijven voedingswaarden langer behouden. Smaak en structuur blijven optimaal bewaard en de houdbaarheid wordt verlengd.

Bij Culi-Vers wordt deze techniek al geruime tijd toegepast. Het heeft namelijk meerdere voordelen. Voor ons als vleesleverancier, maar ook voor onze klanten. Deze techniek wordt toegepast op nagenoeg al onze producten, maar is het meest herkenbaar in bijvoorbeeld een vleespakket of met rollades.

 

Waarom vlees vacumeren

Het vacuüm verpakken van vlees en vleeswaren wordt ten eerste gedaan om de houdbaarheid te verlengen met behoud van kwaliteit. Daarnaast zorgt het voor een schone manier van vervoeren naar de klant. De klant, een horecagelegenheid zoals een restaurant, eetcafé of bijvoorbeeld hotel kan vervolgens het vacuüm verpakte product makkelijk en schoon in de koeling of vriezer bewaren. Het vleesproduct wordt vers en gekoeld geleverd. Je kunt er voor kiezen het vlees in de vacuüm verpakking in te vriezen en te ontdooien. 
Daarnaast is het mogelijk om door ons vacuüm verpakt vlees sous-vide te bereiden. Let op, dit kan niet op te hoge temperaturen. Heb je hier vragen over, neem dan gerust contact met ons op. 

 

Vlees vacumeren bij Culi-Vers

Bij Culi-Vers wordt elke dag het bestelde vlees gevacumeerd. Dit gebeurt met een professionele machine die in een gekoelde ruimte staat, zie video. Op deze machine kunnen meerdere stukken vlees tegelijk in een vacuüm zak ontlucht en geseald worden. De verse vleesproducten worden vervolgens in onze koelauto’s vervoerd naar de klant. Op deze manier blijft de kwaliteit optimaal gewaarborgd.

 

Hoe lang is vacuüm verpakt vlees houdbaar?

Door vlees vacuüm te verpakken is het langer houdbaar. Maar dit betekent niet dat vlees en vleeswaren niet gekoeld of diepgevroren bewaard moeten worden. Bewaar je product net als anders in de koelkast of vriezer, maar profiteer van een langere houdbaar- en versheid. Daarnaast heb je geen last van uitdrogingsverschijnselen en ijskristalvorming. In onderstaande tabel is een indicatie te zien van hoeveel langer vlees houdbaar is als het vacuüm verpakt wordt bewaard.

 

Rundvlees 2 - 3 keer langer houdbaar
Gevogelte 3 keer langer houdbaar
Vis 2 keer langer houdbaar
Wild 2 - 2,5 keer langer houdbaar

 

vlees vacuum verpakken