Nieuws

Simmentaler rundvlees

Culi-Vers komt met een bijzonder stukje vlees. We beginnen namelijk met het verwerken van het rundvleesras Simmentaler. 

Simmentaler is een middeleeuws vleesras dat is ontstaan uit een kruising tussen een groot Duits en een Zwitsers ras. De naam is afgeleid van de Simme Vallei, een berggebied in het Berner Oberwald in Zwitserland. De Simmentaler runderen worden voornamelijk gehouden in de Duitse en Oostenrijkse Alpen. Ze kenmerken zich door een geelachtige tot roodbonte vacht en een witte kop met stevige botten en een goede bespiering. Het vele pigment rond de ogen dient om het felle licht in de bergen te kunnen verdragen. In de campagne van Milka stond dit ras model met de bekende paarse vlekken.

De Simmentaler levert zowel melk als vlees, beide van zeer hoge kwaliteit. De runderen lopen vrij rond in de uitlopers van de Alpen, waar ze veel kruiden eten. Voordat ze geslacht worden zijn ze minimaal drie jaar oud en hebben ze tweemaal gekalfd. Door deze combinatie ontstaat er een karaktervol stuk vlees dat zich kenmerkt door een dieprode kleur en de sappige smaak. 

 

Simmentaler biefstuk

Als vleesgroothandel zijn we altijd op zoek naar het beste stukje vlees voor jouw restaurant, bedrijf of horecagelegenheid. In dat opzicht bevelen we de kogelbiefstuk en tournedos van de Simmentaler sterk aan. Dit unieke stukje rundvlees heeft een dieprode kleur en de karakteristieke smaak door zijn leefomgeving. 

Interesse in de biefstuk van de Simmentaler? Neem gerust contact met ons op.

 

Eerdere specials (en nog steeds verkrijgbaar)

Deutsche Gurke Rolle
Gevulde kipfilet
- Filetto di Parma
Lamsspies