Nieuws

In gesprek met... Gert Bruns van Astoria, Intermezzo en Paviljoen Sassenhein

In 1978 zijn mijn ouders begonnen met Astoria. Ze namen de kroeg en cafetaria over die al vanaf 1961 bestond. Toen ik van de Hotelschool af kwam vroeg mijn vader of ik wilde helpen. Eerst in de bediening en in de cafetaria, samen met mijn moeder. Ik werkte dan van 10.00 tot 20.00 en daarna gingen ik 's avonds op stap. Dat waren hele andere tijden. Maar patat is nog steeds patat, het assortiment is nu alleen een stuk uitgebreider.
Later breidde de Fam. Bruns hun bedrijf uit en kwamen er zalen, catering en in ’96 werd er nog een nieuwe cafetaria bijgekocht. “Dit zat in een oud pand waar een winkelcentrum bij zou komen. Begin dit jaar is het er pas van gekomen. Maar het is een succesvolle zaak.
Toen ik in 1999 te horen kreeg dat er ruimte op het plein beschikbaar zou worden, hield ik dit met veel interesse in de gaten. Er zou in eerste instantie een bloemenwinkel komen. Toen dat niet door ging kreeg ik mijn vinger erachter en hebben we doorgepakt. Intermezzo werd kleinschalig gebouwd op het plein met ruimte voor 40 gasten. Dertien jaar later hebben we het uitgebouwd naar 100 zitplaatsen binnen en 300 op het terras. Nu is het restaurant het middelpunt van het dorp op een geweldige locatie.”

Tussendoor kwam Paviljoen Sassenhein ook nog op zijn pad. "Het is een rijksmonument wat op dat moment de standplaats van de vissers is. Na veel problemen met hun penningmeesters en financiën heb ik het gekocht van de vereniging, op mijn voorwaarden. Het wordt nu ingezet voor trouwerijen, feesten en partijen."

In Astoria maken ze alle buffetten voor Sassenhein klaar en hebben ze hun eigen klanten. “Wij verwerken zelf nog veel producten en halen bijna niks kant-en-klaar in huis. Zelfgemaakte shoarma van de varkensnek en de hamburger zijn het populairst in de cafetaria. Het restaurant gebruikt van alles wat.”

 

Voor het interview hebben we afgesproken bij Astoria. Tussen het gesprek door komt meneer Dijkema langs om een schaal terug te brengen. “Zou je de complimenten aan de kok door willen geven? Het heeft heerlijk gesmaakt!”

 

Gert Bruns is constant aan het innoveren en organiseren. Zo ontwikkelde hij zelf een systeem om de uren van personeel te beheren en zijn er altijd uit- of verbouwplannen voor de verschillende panden. Gert is zelf een manusje van alles. Zo is hij de technische dienst, boekhouder, bezorger, bedieningshulp, bedenker van nieuwe dingen en uitvoerder.
“Bij intermezzo is er beneden nog een ruimte van 90m2. Hier wil ik een specialistische ruimte voor wijnen en hapjes maken. En dat doen we dan ook zelf. Mijn pa was vroeger in zijn jonge jaren timmerman en uitvoerder. Die genen heb ik wel meegekregen.“

Voor alle zaken doet Bruns zijn inkopen deels bij Culi-Vers. “Al vanaf het begin doe ik zaken met Culi-Vers. Ik denk dat ik een van de eerste klanten ben. Onze samenwerking gaat in volle tevredenheid. Service en kwaliteitsproducten vinden wij belangrijk, dat vinden we hier terug. Als er al eens iets is dan wordt het snel opgelost. Vanmiddag belde er iemand die morgen een BBQ wil hebben. Ja dan moet je wel een slager hebben die dat nog even snel en goed kan regelen. Maar ook meedenken als je bijvoorbeeld iets speciaal hebt of voor een catering waarbij het budget laag is. Dan heeft Culi-Vers wel iets in de marge. We kennen elkaar goed en ik kan Johan zo bellen als het moet.“

Astoria | Brasserie Intermezzo | Paviljoen Sassenhein

Lees ook: