Nieuws

In gesprek met... Harold Uringa van Mercurius Catering

Een van onze vaste klanten is Harold Uringa, eigenaar van Mercurius Catering en gespecialiseerd in barbecueën. Met zeven personeelsleden verzorgen zij vanuit Assen en Groningen uitgebreide feesten en partijen, inclusief BBQ’s. Hoe is het bedrijf begonnen, wat zijn de trends voor dit seizoen en wat vind hij zelf het mooiste stukje BBQ-vlees. We gingen met hem in gesprek om er achter te komen!

 

Jullie zijn gespecialiseerd in het organiseren van BBQ feesten. Hoe is dit zo ontstaan?
Wij zijn begonnen met een poelierswinkel in Assen. Deze heb ik destijds overgenomen van mijn vader. Van daaruit ontstond de vraag naar BBQ-pakketten. Van het één kwam het ander, eerst alleen de etenswaren, later ook de apparatuur, tenten en nu regelen wij met alle plezier de volledige invulling. Van sanitaire voorzieningen, stroom, muziek, bediening en wat men maar wil. Echt het complete pakket rondom een BBQ-feest.

 

Het BBQ-seizoen zit er weer aan te komen. Wat is de trend voor dit jaar?
De trend is dat het steeds uitgebreider en luxer wordt. Mensen willen meer luxe qua vlees en vis, maar ook uitgebreide rauwkostsalades. Opvallend is dat de particuliere markt steeds meer tijd neemt voor de BBQ, met vooral dikke stukken vlees, ook wel slow cooking (grillen) genoemd.

 

Wat vind je zelf het mooiste stukje vlees om klaar te maken op de BBQ?
Ik ben zelf dol op kippendijen. Je kan daar zoveel mee en het blijft lekker mals. Maar ook een kophaasje of biefstukje, mits goed bereid, is ook heerlijk van de BBQ.

 

Jullie halen het vlees bij Culi-Vers. Waarom? 
Bij Culi-Vers wordt er altijd correct en snel geleverd, producten zijn netjes verpakt en het is altijd vers! Daarnaast is er veel kennis aanwezig en denken ze met me mee. Je merkt ook dat het personeel een hecht team is. Al met al een erg fijn bedrijf om als leverancier te hebben.

 

Heb je een goede tip voor de thuis-barbecueër?
Zeker wel! Koop een kogelbarbecue of het liefst een Big Green Egg. Werk met briketten voor een stabiele temperatuur en het allerbelangrijkste doe rustig aan, neem de tijd en geniet er vooral van.

Op de hoogte blijven van Mercurius Catering? Volg ze op Facebook!

 

Lees ook: