Nieuws

BBQ seizoen komt er aan

Nu de temperaturen steeds aangenamer worden, komt BBQ-minnend Nederland ook weer massaal naar buiten. Culi-Vers is als specialist op het gebied van vers vlees de ideale partner voor de horeca en BBQ-expert. Graag laten we u kennis maken met onze BBQ toppers; Het speenvarken, buikspek in geheel en de runderlende.

 

Speenvarken

Een heel speenvarken boven de BBQ ziet er niet alleen geweldig uit, de smaaksensatie is ook overweldigend. Het heeft wel de nodige ervaring en tijd nodig om een heel speenvarken te spitten en te bereiden. Maar dan heb je ook wat. Het varken kan met de hand gedraaid worden, wij raden aan om een motortje aan het spit te installeren. Kruid het varken één dag voor de bereiding aan de binnen- en buitenkant met zout, peper, oregano en sinaasappelschil en het sap. Voor de vulling kan gekozen worden voor bijvoorbeeld kool, gehakt, spek en appel. 

De bereiding van een heel speenvarken op de BQQ kan wel 5 á 6 uur duren. Durft u het aan?

 

Buikspek

Een groot stuk buikspek op de BBQ zorgt vaak voor veel bekijks. Het is een ideaal stuk vlees voor grotere festiviteiten omdat het relatief makkelijk te bereiden is voor veel mensen. 
Het buikspek wordt indirect gebakken op de BBQ. Dit betekent dat de hete kolen niet rechtstreeks onder het vlees liggen. Met een deksel op de BBQ kan het vlees in 1,5 tot 2 uur gaar gebakken worden, zonder dat het hoeft worden omgedraaid. De kruiden die wij aanraden zijn;

  • Laurierblad
  • Tijm
  • Rozemarijn
  • Peperkorrels 

 

Runderlende

De runderlende is een perfect stuk vlees om in zijn geheel te bereiden op de BBQ. Zorg dat de lende op kamertemperatuur is als hij op de BBQ gaat. Smeer het vlees ruim een half uur voor de bereiding in met onderstaande marinade;

  • Knoflook
  • Sjalotjes
  • Takjes verse rozemarijn
  • Olijfolie
  • Scheut whiskey
  • Zout
  • Peper

U kunt de marinade in het vlees masseren door het bijvoorbeeld in een afgesloten diepvrieszak te leggen. Bak het vlees rondom aan op hoge temperatuur en laat het dan rustig verder garen.

Laat het vlees na de bereiding 10 minuten rusten. Snij er vervolgens dikke plakken van met een scherp mes om het zo te serveren aan de gasten. 

Wilt u ook zo'n mooi stuk vlees bestellen? Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.


Nieuwsoverzicht

Flat Iron Steak!

Flat iron steak is enorm populair op dit moment. Het is een stuk vlees dat uit de schouder van een rund komt en onderdeel is van de sukade. Lees verder...

Over Culi-Vers
Culi-Vers is een groothandel in vlees en vleeswaren. We leveren de beste kwaliteit vlees en vleeswaren aan de horeca, bedrijven en restaurants. We zijn een jong en dynamisch bedrijf dat gevestigd is te Eelde in de kop van de provincie Drenthe. Eelde geeft goede uitvalsmogelijkheden voor de noordelijke provincies zodat een snelle en adequate levering gewaarborgd is.